• € Vanaf € 35,00 gratis verzenden (NL)
  • Voor 15.00 besteld, dezelfde dag verzonden (ma-vrij)

Ricotta forte balletjes in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 100 gram Ricotta forte
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 gram durumtarwegriesmeel broodkruimels
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml melk
  • 4 eieren 
  • zout
  • peper

Voor de saus:

  • 700 gram gepelde tomaten
  • 1/2 ui
  • basilicum blaadjes
  • zout
  • olijfolie extra vergine

 

Bereiding:

Maak de knoflook schoon en bak deze in een pan met olijfolie goudbruin. Zodra de knoflook goudbruin kleurt giet je de gepelde tomaten erbij. Even zachtjes  door laten koken en vervolgens pureer je de tomaten tot een gladde saus. Daarna maak je de tomatensaus op smaak met zout (eventueel peper) en voeg je de blaadjes basilicum toe.

Ondertussen doe je de broodkruimels in een grote kom met de melk en laat dit zacht worden. Doe de hele eieren, Parmezaanse kaas, knoflook, gehakte peterselie, ricotta forte, zout en peper erbij en meng alles goed met je handen door elkaar tot je een homogeen mengsel krijgt.

Maak van het deeg middelgrote ballen tot alles op is. Bak ze even in olijfolie en doe ze vervolgens bij de tomatensaus. Kook gedurende 10 minuten op een laag vuur.

Serveer ze warm of lauw, naar eigen smaak.

Ze zijn nog lekkerder als je ze de volgende dag opeet!