• € Vanaf € 35,00 gratis verzenden (NL)
  • 23 en 24 oktober 2021 kasteel Cannnenburch te Vaassen

Fileja met nduja, kikkererwten en soppressata

  Ingrediënten:

  • 400 gram Fileja
  • 400 gram tomatensaus
  • 100 gram soppressata
  • Nduja 2 grote eetlepels
  • 250 gram kikkererwten
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte pecorino kaas
  • 1 teentje knoflook
  • een takje rozemarijn                                                        
  • olijfolie en zout naar smaak

Bereiding: 4 personen

De kikkererwten een nacht laten weken, kook ze in water samen met een heel teentje knoflook en een takje rozemarijn. Voeg zout pas toe als het gaar is. Giet af, houd het kookvocht opzij.

Fruit de ui in de olijfolie samen met de in kleine stukjes gesneden soppressata  enkele minuten op laag vuur en zorg ervoor dat niets verbrandt. Doe de tomatensaus erin en kook dit circa 15 minuten, voeg dan de Nduja toe en zorg ervoor dat deze goed in de saus wordt opgenomen. Kook dit nog eens 15 minuten. Pureer ondertussen de helft van de kikkererwten. Doe de puree en de rest van de kikkererwten bij de saus. Warm houden op heel laag vuur. Kook de pasta in ruim water met zout gaar, giet af en doe de saus bij de Fileja. Als de saus iets te dik is doe er dan wat kookvocht van de kikkererwten bij. Als slot strooi er geraspte pecorino kaas over.